Total Pageviews

Friday, 24 October 2014

Assalamualaikum, :).

Assalamualaikum readers.

Kaifahalukum? :). Tetiba 'skipping' Arab. Haha. Harap semua sihat. Okay, pelik pepagi buta update blog. Just to tell you guys that I've done with my examination. Waaa~ Eh2, sedar diri. Kita tak ambil PMR. Kita kan perintis. Masih ada beberapa lagi tugasan PBS yang perlu diselesaikan. Jadi jangan nak over act macam dah merdeka. Haha.

Okay, sempat tukar header. Sebab rasa header dulu macam kanak-kanak riang punya header. Hehe. Okay, so what's up with me?  What's up with my writing?

Whoa~~ Alhamdulillah, I'm fine for now. That is my answer for the first question. How 'bout the second question? Alhamdulillah, masih setia menulis. Apa yang dah ditulis? Jujur, tak banyak. Saya rasa, tak perlu cakap sebabnya, readers pun faham.

Tahun depan, tahun payah saya kira. Tahun yang bukan tahun untuk 'honeymoon' macam masa di tingkatan 1 atau 2. Auch! Terasa diri dah makin membesar. Jujur, tak suka jadi orang besar. Haha. Okay, since tahun depan tahun yang kena work hard, I guess... So, I've made up a decision.

Guess what?

Stop writing? Or not to stop writing.

Emmm... My decision is, insyaAllah, I will not stop to write. Selagi Allah bagi peluang, bagi ilham, saya teruskan. But, this blog... I don't think that I can make it. Tapi tetap, saya takkan tutup. Mungkin selama dua tahun akan datang blog ini sepi, kot?

How 'bout now? Belum masuk 2015 lagi.

Now? Okay, insyaAllah, macam saya dah pernah cakap, ada peluang, ada bahan, saya masukkan. Takkan biarkan blog ini krik krik.

Tak ada ke nak publish anything hard copy?

Publish? Well, SS tu rasa macam dah berkurun duk kat tangan pihak yang berkenaan. Hadoi... Haha. Rasa geram pun ada jugak sebenarnya. Patut tak kalau saya tarik balik? Yalah, kalau dah kata dalam tempoh yang berkenaan, ikutlah tempoh tu. Janganlah nak hancur luluhkan hati orang yang hantar proposal, kan? Lama dah menunggu. Family dengan kawan ada yang suruh saya tarik balik. Tapi saya cuba tunggu lagi. Tengokla berapa lama pihak yang berkenaan tu nak menilai. Mungkin adalah sesuatu di sebalik kelewatan ni. Cuba bersangka baik.

Well, kami yang membaca your blog ni, bukan semua remaja. Anything for us? Yang dah dewasa ni?

Okay, untuk soalan tu, saya jawab tidak. Kecewa tak? Belasahlah saya kalau nak. Tapi belasah yang manja2 aje tau? JIYKP, ingat lagi? Well, saya dah stop menulis untuk cerita tu. Saya tak bergurau. Betul, saya dah stop tulis JIYKP. Walaupun saya dah tulis dah nak dekat peleraian konflik pertama. Saya tak tahu kenapa, tapi rasa macam tak ada orang nak baca. Tapi ada yang meminta. Allahurabbi, kalau ikut tak nak kecewakan sesiapa. Sebab itu dalam hati ada ura2 nak buka balik tengok JIYKP tu. Rangka cerita masih kukuh tak berusik. Ada rasa nak buka balik, baca balik, tengok balik. Sebab apa? Sebab semasa cerita itu ditulis saya masih baru. Masih belajar. Tatabahasa dan yang sewaktu dengannya, hancus. Dialog pun tak berapa matang kot? InsyaAllah, mungkin saya akan buka, semak balik, tamatkan dan betulkan apa-apa yang perlu dirombak. Anything dalam bentuk hard copy? Whoaaa~~ Can't promise anything though. Tengah target settle-kan JIYKP. Tapi kalau dah berjaya settle, tatau la nak cuba keluar atau duduk dalam blog saja. Kita tengok keadaan.

Ada apa-apa lagi soalan lain? Anything yang buat readers tertanya2. Just ask, but not a thing about my private life is allowed. InsyaAllah, kalau saya perasan, saya balas.

Rasanya tu jela yang saya nak maklumkan. Entry baru, insyaAllah, esok. Tapi tak boleh janji pukul berapa. Kita tengok keadaan. Tapi yang pasti, esok. InsyaAllah.

Walaupun rasa macam readers sepi aje, blog ni krik krik aje, tapi saya tahu ada yang membaca. Haha. Mungkin sebab ayat saya skema, kot? Hehe. Haey, sampai sini ajela yang saya boleh kongsi setakat ni. Oh... Lupa. Salam Maal Hijrah, readers. Ahlan wasahlan 1436 Hijriah, :). Tingkatkan ilmu, tingkatkan iman, tingkatkan amal, kurangkan kontroversi. Jaga pandangan, jaga pendengaran, jaga tangan dan kaki, jaga mulut, jaga hati, jaga iman. Heee, :). A reminder for myself too, :).

Okey, selamat malam pagi, semua. Tidur, siapa yang tak tidur lagi tu. Hehe. Assalamualaikum, :).     

No comments:

Post a Comment